paska päivitykset arkisto
"
nsimmäistä paskaa juhlittiin vuonna 1999. Ei tainnut parin kännisen kaverin mieliin silloin juolahtaa, että tätä perinnettä tultaisiin jatkamaan vielä kahden vuosikymmenenkin päästä, ja toki siitä eteenpäin. Ihmiset, paikat ja perinteet ovat vaihtuneet vuosien mittaan, mutta paskan perusajatus on ja pysyy. Nimittäin viettää ystävien kanssa ikimuistoinen festariviikonloppu! Niin älytön että niillä nauruilla ja hauskanpidoilla jaksaa taas sinnitellä vuoden eteenpäin." Näin kommentoi Sami, yksi Paskan perustajajäsenistä, festivaalin historiaa eventissä.

20-vuotista Paskaa juhlittiin Perälässä 2.-4.8.2019 vaihtelevassa säässä. Yleisö oli pukeutunut asuihin vuosien varrelta ja Paskalevylle äänestetyt kappaleet olivat kaikki tuttuja aikaisemmilta Paskalevyiltä. Paska 2019 pääesiintyjänä nähtiin näyttävä Leidit Löysällä, joka sai yleisön kosteaksi. Juhlakansaa viihdyttivät lisäksi Kaheksa Aekkaa, Rouvat lähtee rimpsalle sekä Potpuni, joka esitti kokoelman Paskan 20-vuotisen historian aikana kuulluista esityksistä. Lisäksi viikonlopun aikana käytiin tietenkin perinteinen Paskan Mestaruus kamppailu ja ohjelmassa oli myös kaljakellunta sekä Papan kalajuttu. Lauantaiaamuna syötiin uudelleen Paskan historian ensimmäistä aamupalaa viskipuuroa, joka maistui nopeimmin Kostille. Illalla juhlaruokana tarjoiltiin voileipä- ja mansikkakakkua, jotka rakentuivat tiukalla yhteistyöllä. Erityismainintana todella ansiokkaasti esivatkatusta kermasta.
Kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen Kaheksa Aekkaa palasi jälleen Paskan lavalle. Keikalla kuultiin mm. hitit Vesimylly ja Lens' miu ikkunast. Yleisö hullaantui (tai hämmentyi) ja yksi neitsyyskin meni.


Paska-viikonloppua aikana ja sen jälkeen osallistujien keskuudessa kulki inhottava norovirusepidemia. On the Rocksin terassilla koodinimellä ROPL kokoontunut asiantuntijaryhmä yritti jälkikäteen analysoida yksityiskohtaisesti tapausta. Tartunnan etenemisjärjestys pystyttiin selvittämään tarkasti, mutta tartuntatapa jäi vielä mysteeriksi, vaikka monenlaisia arveluttavia teorioita asiasta esitettiinkin.

Viruksen eteniminen